Blog

All season Hydrocool Systemen

adiabatische-koeling-schema

Adiabatische koeling of verdampingskoeling wordt steeds populairder en meer en meer geaccepteerd als alternatief voor koeling met koudemiddelen. Maar natuurlijk hebben we niet alleen in de zomer verse en frisse lucht nodig.

Zeker niet in de tijden waarin we nu leven waar schone en frisse lucht in relatie tot COVID een hot topic is. Maar laten we eerlijk zijn: schone en frisse lucht vonden we daarvoor toch ook al belangrijk.

Behalve voor het koelen van de productiehal in de zomer heeft Bovema ook beproefde oplossingen voor alle seizoenen.

In de winterperiode kunnen deze systemen ook voor de benodigde luchtverversing zorgen. Hiervoor is er geen additionele verwarming benodigd door slim gebruik te maken van de interne warmtelast in combinatie met warmteterugwinning.

Voor alle seizoenen een optimaal klimaat met onze all-season systemen.

Realiseerbaar met de hydrocool all-season of de LBK pre-cooler zoals hieronder zichtbaar. verdampingskoeling

U kunt met de all-season systemen enorme voordelen behalen op uw bestaande installatie ten opzichte van klassieke koeling en/of verwarming.

  • Uw energiekosten voor de koeling tot wel 90% verlagen
  • Een beduidend lage(re) investering
  • Geen additionele verwarming benodigd

Wilt u weten of adiabatische koeling een alternatief is voor uw huidige koelsysteem of dat u het kunt installeren op een bestaande installatie zonder koeling, onze technisch adviseurs helpen u graag om dit uit te zoeken.

 

 

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen