Daklicht referentie projecten

Renovatie InterChem te Beuningen

Interchem (11)

Het belang van periodiek onderhoud

Zoals iedereen wel weet is voorkomen beter dan genezen. Problemen aan uw gebouw zijn vaak te voorkomen door goed en periodiek onderhoud te (laten) plegen. In de praktijk zien wij vaak dat onderhoud helaas niet altijd de hoogste prioriteit heeft.

Zo zijn wij benaderd om een langdurige lekkage van een glasdak en gevel op te lossen. Door omstandigheden bleek dat er de afgelopen jaren niet of nauwelijks onderhoud was gepleegd aan het gebouw. Bijna als vanzelfsprekend moest de langdurige lekkage met grote spoed worden verholpen. Vrij kort na het verzoek van de klant volgde de eerste opname. De oorzaken van de lekkage waren snel gevonden. Wat we vaak tegenkomen als oorzaken van lekkages door nalatig onderhoud zijn vervuiling, uitgeharde rubbers en verouderd kitwerk. Ook hier was dit het geval, echter bleken er ook wat andere oorzaken te zijn. Bouwkundige folie aansluitingen ontbraken en er werden kieren in de opstand geconstateerd.

Ook hebben wij tijdens een regenbui een extra tweede opname uitgevoerd. Door onze ervaring kwamen wij achter het feit dat ook de glazen voorgevel er slecht aan toe was. Tevens zagen wij dat de zonwerende folie op het zadeldak ook aan vervanging toe was.

Onze bevindingen hebben we middels een uitgebreid rapport voorzien van duidelijke foto’s gecommuniceerd naar de klant. Tevens hebben wij een plan van aanpak meegestuurd om alles weer helemaal in orde te maken.

  

   

Deze aanpak heeft geresulteerd in een hele mooie klus. De uitvoering en oplevering zijn vlotjes verlopen en sindsdien zijn er bij ons geen meldingen meer geweest van lekkage. Een lekkage op het dak veroorzaakt door achterstallig onderhoud, heeft geresulteerd in een compleet pakket van herstelwerkzaamheden zodat dit pand er weer jaren tegen kan!

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen