Referentie projecten

INIT Amsterdam

68. Init RWA

In Amsterdam Centrum op het Oostenburgereiland staat een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland. Dit gebouw is gereedgekomen in 2005 en heeft in 2019/2020 een totaal nieuwe en aangepaste Rook en Warmteafvoer (RWA) installatie gekregen. Het gebouw is opgedeeld in meerdere brandcompartimenten en rooksegmenten om de veiligheid van de medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen. Het gebouw heeft bijna een oppervlakte van 20.000 m2 (circa 100 x 200 meter) en een hoogte van 19 meter.

Bovema heeft in 2020 nieuwe EN-12101 gecertificeerde lamellen ventilatoren (ook bekend onder de naam rookluiken) en rookschermen geplaatst. Deze zogenaamde rookluiken zijn van het type NKV-T en zijn voorzien van veiligheidsglas en hebben door haar speciale constructie een zeer goede isolatie klasse. De geplaatste vaste rookschermen zijn van speciaal hittebestendig en gecertificeerd glas gemaakt om architectonisch een mooi beeld te houden.

De tweede stap is om de RWA-installatie te integreren in het klimaatconcept van het gebouw. Door de RWA-luiken te gebruiken als natuurlijke ventilatie systeem kan de temperatuur en binnenklimaat van het gebouw op een duurzame en goede manier geholpen worden. Dus door RWA te gebruiken als deel van de ventilatie oplossing snijdt het mes aan twee kanten.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen