Gerealiseerde projecten en referenties

Filtering

13 luchtfiltering

Luchtfiltering, voor veel organisaties is het van groot belang. In diverse branches dient de lucht die binnentreedt of gerecirculeerd wordt, gefilterd te worden. Dit is nodig zodat het productieproces van de organisatie ongestoord kan plaatsvinden.

Luchtfiltering bij Bovema

Door ruim 40 jaar opgebouwde kennis en ervaring is Bovema bekend met vele filtertechnieken. Wij beschikken over specifieke kennis en ervaring die nodig is om de juiste luchtfiltering voor uw organisatie te bepalen en realiseren. Bovema ondersteunt u bij het gehele ontwerp- en realisatieproces van de luchtfiltering voor uw organisatie. Ook voor cleanrooms is Bovema uw betrouwbare partner.

Bovema verzorgt niet alleen het ontwerp en de realisatie van de luchtfiltering van uw organisatie, we verzorgen ook graag het filteronderhoud voor u. Voor een vrijblijvende prijsopgave neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Mogelijkheden van luchtfiltering

Er is meer dan één manier om de binnentredende of circulerende lucht in uw organisatie te filteren. Bovema ondersteunt u en uw organisatie graag bij het bepalen van de beste oplossing in uw situatie. Enkele voorbeelden van veel voorkomende filtermethodieken zijn:

  • Vlakfilters, ook bekend als paneelfilters of cassettefilters;
  • Zakkenfilters. Door deze filters wordt de binnentredende of circulerende lucht ontdaan van ongewenste vuildelen;
  • Perslucht gereinigde filters. Deze filtermethodiek biedt een uitkomst bij het afzuigen van stof en is daardoor ideaal inzetbaar in bijvoorbeeld lashallen en ruimtes waar gezaagd of geschuurd wordt;
  • Absoluutfilters, ook bekend als HEPA filters. Deze filters worden voornamelijk gebruikt in branches en organisaties waar de luchtkwaliteit aan strenge eisen moet voldoen. Denk hierbij aan organisaties binnen de food en high care branche en cleanrooms;
  • Electrostatische filters. Deze filters verwijderen zeer fijne vuildelen uit de binnentredende of circulerende lucht en worden onder andere ingezet in energiecentrales en afvalverbrandingsinstallaties;
  • Actief koolfilters. Koolfilters absorberen gassen waardoor de geur van de lucht neutraal wordt en ongewenste gassen uit de lucht verwijderd kunnen worden.

Filtering door Bovema?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Bovema biedt voor het filteren van de lucht in uw ruimte of gebouw? Of bent u benieuwd wat Bovema nog meer voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie industrie? Neem contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen