Gerealiseerde projecten en referenties

Koeling productiehal

11 koeling

Welk effect heeft een te hoge temperatuur terwijl uw medewerkers hard werken om producten te produceren? Wat gebeurt er als er te weinig frisse lucht wordt aangevoerd in uw bedrijfspand?

Werken in een te warme werkomgeving is voor niemand fijn. Een te warme werkomgeving zorgt voor minder productiviteit bij uw medewerkers. Daarnaast worden uw machines bij hogere temperaturen gevoeliger voor storingen en neemt productuitval toe. Om dit te voorkomen, ligt de oplossing voor de hand: koelen.

Top-koeling & Adiabatische koeling

Om uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw te koelen kunt u gebruik maken van een koelunit van Bovema. Een koelunit zorgt ervoor dat de temperatuur in een ruimte constant blijft. Naast reguliere koelunits biedt Bovema top-koeling. Deze vorm van koeling vlakt de hoogste temperaturen af waardoor de maximale temperatuur (de top) in een ruimte of gebouw daalt en de warmte wordt afgezwakt. De top-koeling installaties bieden een uitkomst wanneer u uw ruimte of gebouw alleen tijdens de warmere perioden wilt koelen.

Daarnaast kunt u kiezen voor een groei-top-koeling installatie. Hierbij maakt in u in de eerste instantie enkel gebruik van ventilatie door middel van mechanische ventilatie. Echter wordt er wel alvast een lege ruimte in de luchtbehandelingskast gereserveerd voor wanneer hier, op een later moment, een koelblok geplaatst wordt.

Een effectieve en energiezuinige methode voor het koelen van uw ruimte of gebouw is adiabatische koeling door middel van Bovema Hydrocool. Bij deze vorm van koelen wordt de lucht gekoeld door water te verdampen. Doordat de energie die nodig is voor het verdampen van het water wordt onttrokken aan de lucht, koelt de lucht af. Adiabatische koeling is een betaalbaar industrieel alternatief op de mechanische koelsystemen. Meer informatie over adiabatische koeling bij Bovema leest u hier.

Koeling door Bovema

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Bovema biedt voor het koelen van uw ruimte of gebouw? Of bent u benieuwd wat Bovema nog meer voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie industrie? Neem contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen