Gerealiseerde projecten en referenties

Ontvochtigen en drogen

15 specials_ontvochtigings rotor header

Heeft u in uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw te maken met te hoge luchtvochtigheid? Een te hoge luchtvochtigheid in een ruimte of gebouw kan nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot condensvorming, schimmelgroei, productie uitval en de afkeuring van producten. Daarnaast is een te hoge luchtvochtigheid in conflict met de HACCP normen waar met name organisaties in de voedingsmiddelenindustrie mee te maken hebben.

De oplossing voor te hoge luchtvochtigheid? Ontvochtigen en drogen. Bovema helpt uw organisatie graag bij het realiseren van de perfecte oplossing het ontvochtigen en/of drogen van de lucht in uw ruimte of gebouw. Indien een standaardoplossing niet goed werkt in uw situatie, ondersteunt Bovema u graag bij het ontwerpproces van de oplossing.

De oplossing: Ontvochtiging

Ventileren, verwarmen, koelen of een combinatie hiervan wordt veelal ingezet om de luchtvochtigheid te verminderen en condens te voorkomen. Biedt dit voor uw organisatie niet de ideale oplossing? Geen probleem, Bovema heeft ruim veertig jaar kennis en ervaring met het realiseren van maatwerk klimaatoplossingen. Door onze jarenlange praktijkervaring ondersteunt Bovema u bij het ontwerpen en realiseren van slimme oplossingen die het condens wegnemen en de luchtvochtigheid verlagen. Een aantal methoden van ontvochtiging en/of drogen die Bovema regelmatig toepast, zijn:

  • De luchtvochtigheid verlagen door uitgekiende luchttoevoer en luchtverdeling;
  • De lucht ontvochtigen door koeldroging;
  • De luchtvochtigheid verlagen door (proces)droging met adsorptiewiel.

Bij onze klimaatoplossingen houden we er natuurlijk rekening mee dat u niet achterblijft met torenhoge energiekosten. Bovema werkt met energiezuinige klimaatoplossingen ten behoeve van duurzaamheid en lage energiekosten.

klant case: drogen productieruimte

Bovema luchtbehandelingsapparatuur

Het is belangrijk dat de klimaatoplossing voor uw organisatie goed bedacht en ontworpen wordt maar behalve de oplossing is ook extra aandacht benodigd voor de apparatuur die toegepast wordt. De Bovema luchtbehandelingsapparatuur is uitstekend inzetbaar voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Bovema weet als geen ander dat naden, kieren en koudebruggen en slechte materiaalkeuzes op termijn veel ellende kunnen veroorzaken. Goede apparatuur en materialen van hoge kwaliteit zijn daarom vanzelfsprekend bij Bovema.

Is de lucht in uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw juist te droog? Dan is luchtbevochtiging de oplossing. Ook daar kan Bovema uw organisatie bij helpen. Meer informatie over bevochtiging van de lucht leest u hier.

Ontvochtiging door Bovema

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Bovema biedt voor het … van uw ruimte of gebouw? Of bent u benieuwd wat Bovema nog meer voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie industrie? Neem contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen