Diensten

Adiabatische koeling

adiabatische-koeling-schema

Bent u op zoek naar een efficiënte klimaatoplossing voor uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw? Bovema biedt u wat u zoekt: adiabatische koeling. Deze vorm van klimaatbeheersing is een effectief en energiezuinig alternatief voor traditionele koelingsmethoden.

Hoe werkt adiabatische koeling?

Adiabatische koeling is een zeer effectieve manier van koelen die gebaseerd is op het koelen van lucht door het laten verdampen van water. De benodigde energie om het water te verdampen, wordt onttrokken aan de lucht en daardoor koelt de lucht af. Deze vorm van koeling wordt niet voor niets ook wel verdampingskoeling genoemd.

Bovema Hydrocool

Bovema Hydrocool is een ventilatie- en koelsysteem. Het systeem werkt met een directe adiabatische verdampingskoeler en is gebaseerd op volledige ventilatie in combinatie met directe verdamping.

De lucht die gebruikt wordt bij het ventileren van het gebouw of de ruimte komt van buiten en wordt door een met water bevochtigd koelpaneel geleid. In het koelpaneel verdampt het water en daarbij wordt energie onttrokken aan de voorbij stromende lucht. Deze voorbij stromende lucht koelt hierdoor af. Nu de lucht afgekoeld is, kan deze direct het gebouw of de ruimte ingeblazen worden.

hoe werkt adiabatische koeling

De voordelen van adiabatische koeling

Adiabatische koeling kent een groot aantal voordelen in vergelijking met traditionele airconditioning systemen. Een aantal belangrijke voordelen van adiabatische koeling zijn:

  • Hoe warmer de buitenlucht, hoe groter het effect van adiabatische koeling. Op een warme zomerdag betekent dit dat de lucht van 30 graden naar 22 graden kan worden afgekoeld;
  • Bij gebruik van adiabatische koeling wordt de lucht in uw bedrijfspand, fabriek of ander gebouw volledig ververst;
  • De investering voor adiabatische koeling is laag in vergelijking met andere klimaatoplossingen;
  • Bij adiabatische koeling van Bovema wordt geen freon gebruikt;
  • Adiabatische koeling kan eenvoudig gemonteerd worden;
  • Adiabatische koeling is uitstekend te combineren met natuurlijk ventilatie.

Adiabatische koeling door Bovema

Wilt u meer informatie over adiabatische koeling voor uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw? Of bent u benieuwd hoe Bovema uw organisatie kan ondersteunen op het gebied van klimaatbeheersing? Neem direct contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen