Gerealiseerde projecten en referenties

Bevochtiging

14 hoge druk luchtbevochtiging

Is de lucht in uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw te droog? Merkt u dat uw medewerkers behoefte hebben aan betere luchtvochtigheid? Of lijdt uw productieproces onder de droge lucht in de ruimte?

Ieder mens en product heeft de juiste luchtvochtigheid nodig. Maar wat is de juiste luchtvochtigheid? Een goede en gezonde luchtvochtigheid ligt tussen de vijftig en zestig procent. Wanneer de luchtvochtigheid daalt tot onder de vijftig procent, heeft u te maken met een lage luchtvochtigheid en ervaart u (te) droge lucht in uw gebouw of ruimte. Bovema helpt uw organisatie om de juiste luchtvochtigheid voor uw situatie te bereiken.

Luchtbevochtiging voor uw organisatie

Voor organisaties in een groot aantal branches dient de luchtvochtigheid goed op peil te zijn. Organisaties waar het voornamelijk van groot belang is dat de lucht niet te droog wordt, zijn drukkerijen en organisaties in de halfgeleiderindustrie. Bovema heeft ruime kennis en ervaring waardoor wij uw organisatie kunnen ondersteunen bij het bevochtigen van de lucht en op peil houden van de luchtvochtigheid.

Diverse branches en organisaties hebben te maken met productieprocessen waarbij een specifieke absolute vochtigheid in gram per kilogram vereist wordt. Ook voor deze branches en organisaties heeft Bovema de oplossing voor elke situatie.

Voorbeelden van bevochtiging

De luchtvochtigheid in een ruimte of gebouw verbeteren, is op verschillende manieren mogelijk. Een aantal veel gebruikte methoden van bevochtiging zijn:

  • Voor grote ruimtes en productiehallen worden hoge druk bevochtigingsystemen met een laag energieverbruik ingezet;
  • Voor kleinere ruimtes raadt Bovema ultrasoon bevochtiging aan om de luchtvochtigheid te verbeteren;
  • Stoombevochtiging is een veel gebruikte bevochtigingsmethode voor luchtbehandelingskasten en kanaalsystemen;
  • Adiabatische bevochtiging kan op zichzelf staand of in luchtbehandelingskasten ingezet worden.

Is de lucht in uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw juist te vochtig? Dan is ontvochtiging de oplossing. Ook daar kan Bovema uw organisatie bij helpen. Meer informatie over ontvochtiging en droging van de lucht leest u hier.

Bevochtiging door Bovema

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Bovema biedt voor het verhogen van de luchtvochtigheid in uw ruimte of gebouw? Of bent u benieuwd wat Bovema nog meer voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie industrie? Neem contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen