Gerealiseerde projecten en referenties

klimaatbeheersing Labo

65. labo

LABO
Klimaatbeheersing verspanend bedrijf

Labo Mechanische Bewerking B.V. is reeds sinds 1985 een betrouwbare partner voor gerenommeerde bedrijven in de (fijn)mechanische industrie in Nederland en omringende landen. Labo is een verspanend bedrijf en produceert monodelen in kleine en middelgrote series. Het bedrijf is partner bij de ontwikkeling van prototypes en het verzorgen van klantspecifieke samenstellingen. Labo kiest voor lange termijn relaties met haar klanten en toeleveranciers. Op die manier kan Labo haar onderscheidende belofte waarmaken: optimale totaalkosten door operationele excellentie en ‘open deur’ partnerschappen.

Labo heeft in 2008 haar productie capaciteit vergroot in een aanliggende hal. De hal is laag en zal derhalve snel opwarmen en afkoelen. Labo heeft aan Bovema gevraagd om mee te denken in een oplossing voor wat betreft klimaatbeheersing. Labo vindt het erg belangrijk dat haar personeel in een aangename omgeving kan werken. Personeel is haar grootste goed!

Uitgangspunten en aandachtspunten:

Om ervoor te zorgen dat het personeel te maken krijgt met extremen wat betreft temperatuur zal er een oplossing geboden moeten worden. Dit kan door de hal te verhogen. Of door een klimaatbeheersinginstallatie te plaatsen. Bovema zal meedenken wat betreft ventilatie en daarbij is het geluidniveau een belangrijk aandachtspunt.

Oplossing en advies van Bovema:

Om een goed advies te geven heeft Bovema eerst een observatie gedaan in de hal. We willen samen met de klant bepalen waar behoefte aan is. Naar aanleiding van de observatie en gesprekken met Labo is er een eerste opzet gemaakt van een systeem, vervolgens is dit met Labo besproken en uiteindelijk geoptimaliseerd en heeft geresulteerd in een op maat gemaakt systeem. De installatie is in twee fasen gesplist. Fase 1 is het installeren van de luchtbehandelingkast (LBK) en afzuigventilatoren, regeling en tochtvrije inblaasslangen. Tijdens deze fase is er rekening gehouden met een uitbreiding van het systeem met een koelunit. Denk dan aan de staalconstructie op het dak, vrije ruimte in de LBK en schakelkast.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen